Mia Raunegger
mia@design4u2.se

Spela Sweet Dreams

Ett bistånd mot nattmaror

Spelintrig

Dina gosedjur har gömt sig i källaren och sovrummet och du måste hitta dem för att kunna gå och lägga dig. Men akta dig för monstren så de inte hinner ikapp dig! Om monstrena är precis ovanför dig, kan du skicka hjärtan till dem så att de försvinner, men kommer de från sidan eller underifrån får du springa undan. Här behövs list, kanske kan du närma dig dem underifrån och bombardera dem med hjärtan.

I nuläget består spelet enbart av två nivåer. Det kan mycket väl utvecklas till flera nivåer med nya olika miljöer och äventyr. Det finns många utvecklingsområden för spelet, bla en "Spela igen"-knapp som kickar igång spelet på nytt. Idag får du uppdatera sidan på din webbläsare för att spela igen. Andra områden är en möjlighet att spela på iPad och mobil, helskärmsläge, poäng på varje försvunnet monster, poäng på varje hittad kanin/nalle. Har du själv önskemål om miljöer eller äventyr, vänligen mejla dem till mig. Mejladressen finner du nere till vänster på sidan.

Om projektet

Det här är mitt examinationsprojekt i javascript, sista kursen i webbprogrammeringspaketet på Blekinge tekniska högskola.

Spelregler

Så här spelar du

Spelet är indelat i två nivåer och du måste klara det första för att kunna ta dig till nästa. Du tar dig runt med piltangenterna på ditt tangentbord och skickar hjärtan med mellanslagstangenten. Men du kan bara sända dem uppåt på spelplanen. För varje hjärta som träffar ett monster bleknar det mer och mer och efter fem hjärtan försvinner det helt. Tänk också på att spelplanen är större än det du ser på skärmen, så monstren kan dyka upp lite varstans. När monstrena är riktigt nära visar de sin ilska genom att visa tänderna.

I första rummet, källaren behöver du hitta fem stycken kaniner som gömt sig på olika ställen. Här finns sju stycken monster som kommer att förfölja dig. När du hittat alla transporteras du automatiskt till nästa nivå, lekrummet.

I lekrummet behöver du hitta alla dina nallar som är sju till antalet. Här finns också sju monster. Du vinner när du hittat alla. Det finns inga poäng utan bara en förhoppning om att alla monstren nu är försvunna ur huset och du kan lägga dig i lugn och ro.

Vill du ändå spela igen, uppdatera bara sidan i din webläsare.

Spela

Här kan du spela

Har du inte koll på vad som gäller i spelet, så läs gärna igenom reglerna först.

Your browser does not support the element HTML5 Canvas API. Please consider upgrading to a newer browser.

Ladda ner

Filerna finns på GitHub

Vill du ladda ner spelet för att ha det på din dator kan du göra det här. Där finns instruktioner över hur du ska gå till väga.